Öğrencilerimiz çeşitli konularda aşağıdaki Öğretim Üyelerimize danışabilirler
C.
S. Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları için iş olanakları nedir?
C. Mezunlarımızın bir bölümü Türkiye’de ya da Avrupa ve ABD Üniversitelerinde akademik kariyer yapıyor. Üniversite dışında hastane ve laboratuarların genetik tanı bölümlerinde, biyoteknolojik üretim ve arıtma yapılan her tür endüstriyel kuruluşta, medikal şirketlerde, bu konularda çalışan şirketlerin yeni cihazlarının tanıtılması ve eğitiminin verilmesi gibi konularda çalışma olanağı var
S. İTÜ’de öğrenim İngilizce mi?
C. ITU Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2011 yılından beri % 100 İngilizce olarak eğitim vermektedir.
S. Yurt olanakları nelerdir?
C. Yurtlarla ilgili bilgiye, İTÜ web sayfasından, Kampüslerde Yaşam linkinden ulaşabilirsiniz (http://www.yurtburs.itu.edu.tr). Istanbul dışından gelen lisans öğrencilerimizin yurda kabul edilmek için şansları daha yüksek.
S. Hangi bölümlerden yüksek lisans-doktora başvurusu kabul ediliyor?
C. 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekiyor sadece. YL ve doktora için başvuranlar ve kabul edilenler arasında biyoloji, biyomühendislik, tıbbi biyoloji gibi bölümlerin yanı sıra, fizik, kimya, endüstri müh., kimya müh., bilgisayar müh., malzeme müh., çevre müh. gibi birçok değişik bölümden öğrencimiz bulunuyor.
S. YL-Doktora başvuruları ne zaman yapılıyor? Değerlendirmede neler esas alınıyor?
C. Genellikle biri Güz diğeri Bahar Dönemi sonunda olmak üzere, senede 2 kez öğrenci alımı yapılıyor. Değerlendirmelerde ALES notu, mezuniyet notu ve mülakat performansı gibi kriterler dikkate alınıyor (bunlar ilgili komisyonun kararıyla değişebilir). Adaylardan İTÜ lisansüstü yabancı dil yeterliliğini sağlamaları bekleniyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi ve sınav tarihi ilanları için Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasını (http://www.fbe.itu.edu.tr) kontrol etmeniz gerekiyor.
Bölüm tanıtımı ile ilgili diğer sorularınızı “kokf@itu.edu.tr” (Doç. Dr. Fatma Neşe Kök) adresine yollayabilirsiniz.